Få et bedre indeklima og lavere varmeregning

Som du garanteret allerede har lagt mærke til, er elpriserne den seneste tid steget markant. Dette har gjort, at mange er begyndt at søge andre veje, når det kommer til opvarmning af boligen. Hvis du er en af dem, der ønsker at spare penge på din varmeregning, mens priserne stiger, så er du kommet til det helt rigtige sted. Herunder får du nemlig en oversigt over, hvordan du kan få et bedre indeklima i din bolig samt en lavere varmeregning. Læs med og bliv meget klogere!

Tør tøjet udendørs

Selvom det er enormt rart at kunne vaske sit tøj i vaskemaskinen, og herefter smide det direkte i tørretumbleren, kan det med de stigende el-og varmepriser hurtigt blive rigtigt dyrt. Du kan selvfølgelig ikke undgå at vaske tøj i vaskemaskinen, men du kan undgå at tørre det i tørretumbleren.

Hvis du ønsker at spare på varmeregningen i din bolig, skal du udskifte tørretumbleren med enten en tørresnor eller et tørrestativ. Når vejret er til det, kan du tørre tøjet udendørs i det fri. Dette gør ikke kun tøjet lækkert og friskt, men gør også at du får et bedre indeklima med mindre fugt samt en billigere varmeregning. 

Invester i loftisolering 

Ønsker du at spare penge på din el-og varmeregning på længere sigt, kan du med fordel investere i loftisolering. Som du nok allerede ved, stiger varmen opad, og med loftisolering kan du derfor fange varmen og holde den indendørs. Selvom loftisolering kan være dyrt, vil det uden tvivl kunne betale sig på længere sigt!

Når du skal investere i loftisolering til din bolig, kan du med fordel gøre brug af et professionelt firma. På denne måde undgår du selvskabte fejl og mangler i din loftisolering. Det er især en god ide at investere i loftisolering, hvis man ejer en ældre bolig, der har sværere ved at holde på varmen end nybyg. 

Sluk lys & elektriske apparater

Som barn har du garanteret selv fået at vide, at du skal huske at slukke lyset, når du ikke bruger det. Selvom det er meget irriterende, er der altså noget om snakken! Det kan nemlig hurtigt blive dyrt at have lys og elektriske apparater tændte - især hvis man ikke bruger det.

Med de stigende el-og varmepriser vil det nu blive dobbelt så dyrt, hvis du lader lys og elektriske apparater stående tændt. En god tommelfingerregel til dig, der vil spare på energiregningen, er derfor, et du skal huske at slukke lys og elektriske apparater, når du forlader et rum.

Invester i ventilationsanlæg

Et ventilationsanlæg forbedrer ikke kun dit indeklima, men giver dig også besparelser på varmeregningen. Det smarte ved et ventilationsanlæg er nemlig, at det genbruger den varme, der allerede er i huset. Det vil sige, at ventilationsanlægget cirkulerer varmen rundt i huset, og du får langt mere ud af den eksisterende varme i huset.

Udover at du med et ventilationsanlæg kan spare penge på din varmeregning, kan du som førnævnt også skabe et bedre indeklima. Med et ventilationsanlæg kan du nemlig minimere luftfugtigheden og indånde friskere luft i boligen. Ventilationsanlægget er især en fordel for dig, der er allergisk overfor eksempelvis pollen og græs. Ventilationsanlægget filtrerer nemlig luften, så du undgår at få pollen og andre partikler indenfor døren i dit hjem.

Et ventilationsanlæg kan være en større investering. Dette gør sig især gældende, hvis du har en større bolig, hvori der skal installeres et komplet ventilationsanlæg. Hvis du skal finde ud af, hvad netop dit ventilationsanlæg kan koste, skal du kontakte et professionelt firma. Firmaet kan desuden hjælpe dig med opsætningen af ventilationsanlægget i din bolig.

Menu
Top