Vælg det rette sidebord til stuen - 3 tips til at finde det rigtige

Det kan være svært at vælge det rigtige sidebord til sin indretning. Et sidebord har nemlig mange funktioner, og bør ikke bare behandles som en lille pynte genstand, der kan være med til at skabe en bedre dynamik i stuen. et sidebord bør bruges aktivt og være en lige så stor del af stuen som sofaen er.

I denne korte artikel vil du kunne blive en smule klogere på hvad præcist et sidebord er og hvorfor det er en god investering, og hvordan du finder det perfekte sidebord til din indretning. Du vil derudover få 3 gode råd til at vælge det perfekte sidebord til din indretning.

1. kig dig om i stuen og vælg derudfra

Når man vælger et sidebord skal det naturligvis passe ind i indretningen. Det skal ikke være et helt nyt møbel, men fungere i forlængelse af stuens øvrige møbler. sidebordet bruges typisk som en forlængelse af sofaen ved en af sofaens armlæn, så man på den måde kan stille noget ved siden af sig på sofaen. Derfor er der vigtigt at sidebordet passer til sofaen og ser godt ud i forlængelse af den.

Kig derfor først og fremmest på din sofa når du skal til at vælge et sidebord til dit hjem. Bordet skal naturligvis også passe til det øvrige møblement i stuen. Eksempelvis hvis man har mange møbler af træ kunne det være en god ide at lede efter et sidebord af træ, som passer til i farver og nuancer.

Ligeledes skal bordet passe til sofaen og det øvrige møbler i størrelse og højde. Det er vigtigt at bordet er lavere end sofaen, så det ikke ser akavet ud, at der står et højere bord ved siden af sofaen. Hvis man i forvejen har et sofa bord er det en god ide at bruge dette bord som målestok og lede efter et bord der er cirka samme højde.

2.Find et bord du tør bruge

Som tidligere nævnt, så er et sidebord et bord der kommer til at blive brugt. Man kommer til at bruge det når man nyder sin aftensmad i sofaen, eller drikker en øl med sine venner. Derfor skal man også vælge bordet af et materiale som kan holde til lidt af hvert og som ikke får ringe eller lignende når man bruger det. Det kunne eksempelvis være, at man vælger et bord af træ, så er det vigtigt, at man vælger noget træ som er behandlet, så man er sikker på, at der ikke kommer ringe og lignende på bordet når man bruger det. selv hvis man vælger et bord der ikke er behandlet bør man overveje materialet og være sikker på, at det kan tåle olie, så man kan give det olie, hvis bordet over tid skulle miste sin farve og charme.

Man kan også bruge bordet til at tage fra med, så det er derfor også vigtigt at man overvejer præcis hvad bordet skal bruges til, så man kan overveje, om man skulle vælge et bord med jul under benene.

3. pynt eller til brug?

Som tidligere nævnt så er denne type bord ikke bare et pynte bord. Man kan naturligvis godt vælge at bruge bordet til pynt udelukkende, hvis man ønsker et pænt bord af sarte materialer. Det er dog vigtigt, at man gør klart med sig selv hvad bordet skal bruges til inden man køber, så man er sikker på, at bordet kan holde til det man har tænkt sig at udsætte det for, hvad end det er som serveringsbord eller bare en flot pyntegenstand i forlængelse af sofaen.

Menu
Top